Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

Boye descobreix una pífia monumental a la sentència del TSJC i demana que s’anul·li

La defensa fa mofa dels jutges: “coses de les presses…”

Redacció 30/09/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, atenent els mitjans de comunicació amb el seu advocat Gonzalo Boye el 23 de setembre del 2020 després de declarar al TSJC (horitzontal)

La defensa de l’expresident de la Generalitat Quim Torra ha demanat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que deixi en suspens l’execució de la sentència per la qual va ser inhabilitat.

En el recurs de súplica, consultat per Europa Press, el lletrat Gonzalo Boye demana deixar sense efecte l’acte de dilluns en què el TSJC va acordar executar la pena d’inhabilitació per un delicte de desobediència, que va dictar després que el Tribunal Suprem (TS) va avalar la seva decisió.

L’advocat sosté que la sentència del TSJC declara la fermesa de la sentència de TS (que va resoldre el recurs de cassació) però “sense haver-se declarat la fermesa de la sentència” del TSJC, que va condemnar Torra el 19 de desembre de 2019.

Així, esgrimeix la “nul·litat manifesta de l’execució efectuada” dilluns, al fer-se sense declarar abans la fermesa de la sentència condemnatòria.