Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Els mateixos que van pressionar les empreses perquè marxessin recepten ara incentius fiscals perquè tornin

|

- Publicitat -

El candidat del PPC a les eleccions catalanes del 14-F, Alejandro Fernández, ha receptat aquest divendres “incentius fiscals d’estabilitat” per afavorir que tornin les empreses que precisament van traslladar la seu fora de Catalunya per les pressions del govern de Mariano Rajoy amb gestions i fins i tot de la Casa Reial.

Publicitat

“Són empreses catalanes, on estaven a gust era aquí”, ha raonat en un col·loqui al Círculo Ecuestre, a Barcelona, en el qual ha demanat tornar a la situació del 1990, més que a la del 2015, pels canvis legislatius i impositius que va implantar el tripartit entre el 2003 i 2010. Fernández ha demanat que es prioritzi el retorn de les petites i mitjanes empreses: “De les grans, oblidem-nos-en, perquè són decisions estratègiques. Però parlem de 7.000: se n’han anat moltes de petites, a Fraga, a Castelló, al costat”.

Encara en matèria fiscal, però en el pla individual, també ha proposat rebaixar o suprimir l’impost sobre successions — una taxa “immoral” en un context de pandèmia, ha dit–, donacions, IRPF i altres impostos propis. El popular ha apel·lat als exvotants de CiU contraris a l’independentisme que puguin tenir algun tipus de prejudici, en les seves paraules, contra el PP; els ha assegurat que la seva formació vol ser la “casa comuna de tot aquest espai polític, la qual cosa no s’aconsegueix en dos dies”, i per això han incorporat persones del món de l’empresa i d’altres espais ideològics.

Et pot interessar  Feijóo se suma a la manifestació de SCC contra l'amnistia a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió