Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Els afiliats de Junts validen les llistes del 14-F

Tots els noms proposats han superat el 50% dels suports. Queden per assignar les últimes posicions simbòliques de cada demarcació

Redacció
Redacció 31/12/2020
La candidata de JxCat a la Generalitat, Laura Borràs, en l'inici de la campanya de recollida de firmes per concórrer a les eleccions del 14-F, el 27 de desembre del 2020.

Junts ha posat punt final al procés de primàries amb la votació de la tercera urna amb la qual els afiliats havien d’avalar la composició de les quatre llistes. La validació s’ha fet sobre totes les posicions de la llista excepte per les persones que van obtenir l’elecció directa en el procés de primàries de la primera i la segona urna. Totes les persones proposades han superat el 50% del suport. El darrers llocs de cadascuna de les llistes tampoc s’ha sotmès a validació, en tractar-se de posicions simbòliques.

En total hi han participat 2.644 persones (un 51,56 % del cens, que era de 5.128 afiliats). Per circumscripcions, a Barcelona han participat 1.659 persones (50,47 % del cens, de 3.287 afiliats); a Tarragona 311 persones (62,45 % dels 498 afiliats del cens); a Girona 778 persones (47,17 % del cens, que era de 778 afiliats); i a la demarcació de Lleida han participat 307 afiliats (54,34 % dels 565 censats).

La proposta que s’ha sotmès a convalidació per part de les persones afiliades l’ha elaborada l’Executiva Nacional en funció de diversos criteris com ara el suport que van obtenir en cada circumscripció les persones que no van ser proclamades automàticament com a integrants de la futura llista electoral, la paritat, la pluralitat ideològica, l’equilibri territorial, la diversitat professional, l’equilibri entre experiència i renovació institucional, i la diversitat generacional.

Els voluntaris de Demòcrates també estan votant la seva validació tant de l’acord amb Junts com de les llistes, que incorporen també a Barcelona i Girona membres de MES. En la llista també hi apareix el guanyador de les primàries de Solidaritat Roger San Millán, que està pendent també de rebre l’aval de la militància per integrar-s’hi.

Poposta-de-llistes-electorals- (1)