Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El TSJC passa la pilota al Gobierno i argumenta que per ajornar el 14-F cal modificar l’estat d’alarma

Matisa que la decisió no implica que estigui obligant a votar el 14-F i que si la pandèmia obliga a noves restriccions pot estar justificat que les autoritats adoptin noves decisions

Redacció 22/01/2021
El TSJC és qui ha acabat decidint la data de les eleccions.

La sobirania catalana torna a ser trepitjada i segons l’argumentari que ha donat a conèixer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya serà el govern espanyol de Pedro Sánchez qui decidirà si les eleccions es fan el 14-F o el 30-M. Argumenta que l’actual estat d’alarma no permet ajornar eleccions i emplaça el govern espanyol a modificar-ne el decret. Els jutges del TSJC han fet públic perquè mantenen la suspensió de forma provisional del decret que ajornada les eleccions del 14 de febrer. Asseguren que hi ha un interès públic molt intens en què se celenrin perquè sinó, diuen, s’obre un període prolongat de provisionalitat que afecta el normal funcionament de les institucions.

El tribunal, per tant, manté la celebració de les eleccions el 14-F. Afegeix que l’actual estat d’alarma no suspèn ni el dret a votar ni estan limitats els desplaçaments essencials. Matisa que la decisió no implica que el TSJC estigui obligant a votar el 14-F i que si la pandèmia obliga a noves restriccions pot estar justificat que les autoritats adoptin noves decisions.

Un dels set magistrats de la sala està en contra de la suspensió de l’ajornament i ha fet un vot particular. Els altres sis han signat la resolució.

Podeu consultar aquí l’auto de la secció cinquena del TSJC: Secció 5ª. auto mesures cautelars Decret