Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Woody Allen fitxa Joan Pera, el seu doblador català

Joan Pera, l’entranyable actor català, veu de Woody Allen des de fa vint anys, apareixerà al film que el director nordamericà farà aquest estiu a Barcelona. El seu petit cameo s’afegeix a la llista d’estrelles que ja han confirmat la seva presència a la pel·lícula.

Redacció 09/04/2007

El projecte català de Woody Allen, encara sense títol, comptarà amb la presència breu de l’habitual doblador del mateix Woody Allen, Joan Pera. L’actor català s’uneix al repartiment que de moment formen Penélope Cruz, Javier Bardem i Scarlett Johansson.

L’actor i doblador català, que posa la veu al genial director novaiorquès en les versions catalana i espanyola dels seus films des de fa vint anys, farà un personatge mut, com un cambrer que apareix només un instant, a manera de picadeta d’ull vers el públic del principat. Segons el director, el film català serà “una comèdia seriosa però sense assassinats ni sang, més romàntica”. L’homenatge d’Allen a Barcelona ha creat unes expectatives enormes, i la xarxa va plena d’estudiants d’interpretació i de cinema interessant-se a formar part del projecte.

En la visita institucional al cineasta de fa unes setmanes, l’alcalde de Barcelona va mostrar-se entusiasmat amb el projecte i van oferir tota la col·laboració possible al cineasta, que preveu instal·lar-se vora la platja perquè la seva família gaudeixi de les nostres costes.

El rodatge del film català d’Allen començarà el juliol, i més enllà de la capital hi apareixeran espais de les afores de Barcelona, així com escenes a Oviedo.