Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Unes Mosses despullen i bufetegen una noia

Un altre cas de de violència a una comissaria de Les Corts dels Mossos d’Esquadra. Aquest cop, una càmera oculta de vigilància col·locada després de denúncies similars mostra la contundent actuació d’un parell de Mosses d’Esquadra. La noia havia estat detinguda, segons sembla, al portal de casa seva durant la nit per fer massa soroll. En la cinta es pot veure com les Mosses la bufetegen i li fan treure els sostenidors.

Redacció 31/05/2007

És necessari fer un pròleg abans d’explicar la notícia. L’Estat espanyol és un dels estats del món més segurs. A Catalunya, encara superem l’Estat espanyol si a seguretat ens referim. Barcelona, concretament, segons uns estudis del doctor Ballbé, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, és pràcticament una de les ciutats on es pot anar amb més tranquil·litat pel carrer. Catalunya supera en seguretat països com els Estats Units, la potència mundial. La raó bàsica és que aquí hi ha deu vegades més policies per ciutadà que als Estats Units.

A pesar d’això, la nostra policia no és perfecta. Un altre cas d’excés de violència torna a ser notícia a la comissaria de les Corts. La falta de control podria ser-ne la clau. És per això que cada cop més es van instal·lant càmeres ocultes de vigilàncies en les casernes dels Mossos per detectar possibles actes il·legals en l’ús de la força contra algun detingut.

Ara estem davant unes imatges que tornen a posar la pell de gallina. La cinta correspon a la matinada del 5 d’abril i va ser gravada a la sala d’escorcolls de la comissaria de Les Corts. A les imatges es pot veure com dues Mosses primer de tot despullen una noia, Elena P., per comprovar que no anava armada. Després, nua de cintura cap amunt, una de les dues Mosses, la més corpulenta, bufeteja la noia. Posteriorment l’agafa pel cap i li doblega el tors fins que la tira al terra. L’altra Mossa l’ajuda. La lliguen de mans i peus i li posen un casc per evitar que pugui mossegar o autolesionar-se.

El més sorprenent és que la detinguda, de 25 anys, va ser arrestada al portal de casa seva durant la nit per denúncies dels veïns. Segons aquests, la noia feia massa soroll. Després de la sala d’escorcolls, Elena P. va ser traslladada a una cel·la on, segons va declarar ahir al jutge, va ser colpejada en tot el cos per uns altres dos policies, que li van provocar els 38 hematomes que li van reconèixer a l’hospital de Vall D’Hebron quan va sortir de comissaria. El xicot de la detinguda va fer un vídeo domèstic en què es poden veure les diferents lesions que tenia la noia.