Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Un web ofereix l’estat de les platges a Barcelona

A vegades tenim ganes d’anar a la platja però no sabem que estarà gaire plena, si hi haurà mala mar, si l’aigua estarà molt freda, si plourà, si hi hauran meduses… Doncs a partir d’aquest estiu, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament un portal web on tots els usuaris que ho desitgin podran respondre’s aquestes preguntes a temps real. També hi ha altres novetats com panells informatius a les platges, missatges que es passen per megafonia i dispositius fixos dels Mossos.

Redacció
Redacció 24/06/2007

Aquest web, creat per l’Ajuntament de Barcelona permetrà a tots aquells que ho desitgin poder saber quin és l’estat de la platja en la que tingui previst banyar-s’hi o prendre-hi el sol. Es podran saber dades d’interès general com: la qualitat de l’aigua, la temperatura de l’aire, el nivell de radiació ultraviolada o la presència de meduses.
La informació, a més, serà en temps real, és a dir, s’oferiran dades actualitzades que permetran saber en tot moment quines són les condicions de les platges barcelonines.

Aquest web és una de les novetats de l’actual temporada de platges a la capital catalana, que enguany, comptarà amb més mitjans de neteja, més seguretat i més equipaments adaptats a les persones discapacitades.

Però encara hi ha més novetat. Per a millorar la comunicació amb els banyistes, sobretot dels estrangers, l’ajuntament instal·larà panells informatius que oferiran als banyistes la mateixa informació que hi ha al web. També s’han actualitzat els missatges que es passen per megafonia i, per primera vegada, en algunes platges hi haurà un dispositiu fix els Mossos d’Esquadra per reforçar les mesures de vigilància i seguretat. Per acabar, els veïns han aconseguit que per garantir el seu descans, l’ajuntament ha decidit eliminar totalment la música ambiental de quatre dels cinc xiringuitos que hi ha a les platges de la Barceloneta i San Sebastià.

Malgrat tot, recordem que aquest juliol i agost no es podrà accedir a les platges de Barcelona en metro!