Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Un tercer multiplex per garantir la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

Encara que tot depengui d’un acord entre el govern català i el valencià per mantenir les emissions de TV3 al País Valencià, des del governt de l’Estat espanyol s’ha ofert una solució tècnica tal i com ho va demanar el conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras. Així doncs, el Ministeri d’Indústria oferirà un tercer multiplex a les comunitats autònomes que tinguin signat un acord de reciprocitat entre televisions públiques i que ja tinguin ocupats els dos multiplex de què disposen.

Redacció
Redacció 24/10/2007

Les emissions de TV3 al País Valencià segueixen penjant d’un fil. De totes maneres sembla que la reunió que van celebrar el Ministeri espanyol d’Indústria, Joan Clos, i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, on el primer es va comprometre a oferir una solució tècnica per fer possible la reciprocitat de les televisions públiques catalanes i valencianes.

D’aquesta manera, el Ministeri d’Indústria oferirà un tercer multiplex a les ‘comunitats autònomes’ que tinguin signat un acord de reciprocitat entre televisions públiques i que ja tinguin ocupats els dos multiplex de què disposen. Aquest projecte es presentaria divendres en el comitè assessor de Tecnologies de la Informació. Tant el govern català com el valencià disposen de dos multiplex, actualment.

Per entendre’ns, ara ja la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià només depenen d’un acord entre el govern català i el valencià.

El secretari d’estat de Telecomunicacions, Francisco Ros, ha assegurat que les negociacions entre l’executiu català i el valencià per la reciprocitat són ‘molt avançades’. Tot amb tot, el departament de Cultura ha matisat que, de moment, només són ‘obertes i cordials’. Així mateix, el departament ha subratllat que vol arribar a un acord amb el govern valencià com més ràpid millor.