Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Un nou moviment independentista: El Cercle d’Estudis Sobiranistes

Avui s’ha presentat en societat en un hotel del carrer Rosselló de Barcelona “El Cercle d’Estudis Sobiranistes”. Hèctor López Bofill i Alfons López Tena, impulsors d’aquest nou moviment, han afirmat al programa “Els matins” de TV3, on també han presentat la formació, que avui en dia “no hi ha voluntat, ara per ara, per part dels partits polítics catalans de ser independentistes”. Aquest nou grup de treball vincula els “dèficits que pateix la nació” a la dependència de l’Estat i reclama que la sobirania centri l’agenda política. 

Redacció
Redacció 10/09/2007

El Cercle d’Estudis Sobiranistes, presidit pel magistrat Alfons López Tena i l’escriptor i professor de dret Héctor López Bofill, s’ha presentat avui a l’Hotel Evènia del carrer Rosselló de Barcelona i també a primera hora a TVC al programa “Els Matins”. El Cercle aplega intel·lectuals i professionals com Carme Laura Gil, Jaume Rañé, Pilar Beyunde, Roger Buch, Felip Martí, Albert Batalla, Miquel de Palol, Xavier Solano i Albert Royo. Tots ells creuen que per solucionar els problemes de Catalunya no hi ha cap més sortida que la independència. En l’acte de presentació s’han fet públics tant el manifest com els objectius de la nova entitat.

El fòrum sobiranista que han impulsat intel·lectuals pròxims a CDC i ERC, el Cercle d’Estudis Sobiranistes, té el suport extern dels presidents de CiU i ERC. Els
promotors faran una anàlisi de la situació actual del país i explicaran les raons de la constitució d’aquest fòrum d’intel·lectuals i professionals de diverses disciplines: hi ha economistes i juristes com també escriptors.

El Cercle d’Estudis Sobiranistes, té la intenció d’engegar un seguit d’estudis sobre la viabilitat del projecte independentista. Així s’expliquen en el manifest presentat avui on despleguen el seu llistat d’objectius. Aquí el podeu llegir íntegrament el Manifest.