Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Un ex senador del PSC obligat a parlar castellà

|

- Publicitat -

El president del consell assessor de RTVE de Catalunya i ex senador socialista, Josep Mòdol, ha presentat una queixa davant de l’Administrador de Infraestructures Ferroviàries (ADIF).  Segons sembla, en l’estació Lleida Pirineus,  Mòdol, un cop passat el control rutinari, se l’obligà a obrir la bossa que duia i a ensenyar el DNI. Mòdol es negà al·legant que el personal de seguretat no està en disposició de demanar el carnet d’identitat. Els vigilants es negaren a donar el seu numero d’identificació.

Publicitat

Tal com explica Josep Mòdol, els vigilants de Prosegur van fer un abús de poder amb un tracte vexatori i ‘com es diu en castellà, una actitud xulesca’. També els vigilants van ordenar a Mòdol a parlar en castellà amb to despectiu: “Haga usted el favor de hablarnos en castellano porque somos españoles”.

Un portaveu de ADIF, responsable de la seguretat en les estacions de l’AVE, va admetre ahir que l’empresa té constància d’un incident d’aquest tipus denunciat per un usuari de Lleida i que, després d’estudiar el cas, l’empresa ‘prendrà les mesures que consideri oportunes’.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió