Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Un centenar d’entitats s’han adherit a la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir

Un centenar d’entitats cíviques i culturals, moviments socials, forces polítiques i organitzacions sindicals s’han adherit en una setmana a la manifestació impulsada per la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) que tindrà lloc a Barcelona l’1 de desembre vinent. Gerard Fernández, portaveu de la Plataforma, ha valorat ‘molt positivament’ aquesta xifra, a la vegada que també ha remarcat que molts pobles ja estan organitzant xerrades, autobusos, etc. per donar a conèixer i assistir a la manifestació. ‘Tant els nuclis locals de la Plataforma com entitats concretes estan començant a fer rodes de premsa, convocant la ciutadania a la manifestació, i inclús estan organitzant autobusos, fet que ens dóna un balanç molt positiu d’aquesta setmana, en el sentit que és difícil que amb tant poc temps s’adhereixi tanta gent’, ha apuntat Fernández.

Redacció
Redacció 19/11/2007

Aquest divendres la PDD ha presentat a Barcelona el cartell de la manifestació -del qual se’n faran 5.000 còpies de 50×70 i 10.000 de 35×50- així com també ha concretat que es faran 200 pancartes, díptics, anuncis als diaris, baners per Internet, etc. per difondre la protesta. D’altra banda, Fernández ha destacat que el centenar d’entitats, d’arreu dels països catalans, compten amb una elevada pluralitat i transversalitat, ja que provenen tant del camp nacional, com social i mediambiental.

La manifestació, sota el lema ‘Som una Nació i diem PROU! Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures’, està convocada per a l’1 de desembre vinent a Barcelona. La Plataforma, formada per 700 entitats, convoca la protesta davant del ‘desgavell’ amb les infraestructures i per reclamar el ‘dret de decidir’ de Catalunya sobre ‘quin model nacional d’infraestructures i de mobilitat volem’. La plataforma ja va convocar una altra manifestació el 18 de febrer del 2006 reclamant el dret de decidir en ple debat de l’Estatut.