Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Torero català amb la cua entre cames

Aquesta setmana ens ha deixat una imatge per a la posteritat. Hem pogut veure un torero vestit ‘de luces’ amb senyera i barretina incorporada, tot un shock visual. Amb aquesta […]

Redacció
Redacció 24/05/2010

Aquesta setmana ens ha deixat una imatge per a la posteritat. Hem pogut veure un torero vestit ‘de luces’ amb senyera i barretina incorporada, tot un shock visual. Amb aquesta idea el torero català Serafín Martín va voler protestar d’una forma com a mínim cridanera en contra de la ILP que es tramita al Parlament per tal d’abolir les curses de braus al Principat.

Tot i això, Serafín no va comptar amb que a Madrid -ciutat on va tenir lloc la protesta- això dels símbols nacionals de Catalunya no està massa ben vist ni tan sols si és un matador qui els llueix. Segons recull el Marca (matar toros és un esport?) el públic no va veure amb bons ulls l’exhibició de catalanitat de Serafín i va començar a xiular-lo entenent la indumentària del torero com una ‘provocació’. Segons l’autor de la notícia, la majoria dels assistents no va entendre que Serafín portava una senyera i una barretina per reivindicar els toros a Catalunya. Només en aquest cas que algú passegi amb senyera i barretina mereix el perdó diví a Madrid. En canvi, les banderes espanyoles, fins i tot les que porten l’àliga franquista, que s’han pogut veure a Barcelona amb motiu de la final de la Copa del rei espanyol no són cap provocació perquè estan ‘dentro del territorio nacional’.