Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Tarragona utilitzarà la Fira de Frankfurt per promocionar la seva candidatura a Capital Europea de la Cultura

|

- Publicitat -

La ciutat de Tarragona i el Camp en el seu conjunt també tindran el seu particular espai a la Fira de Frankfurt per mostrar i donar veu a la seva especificitat literària i cultural. L’Institut Ramon Llull (IRL) ha convidat l’Ajuntament de Tarragona a participar en la taula rodona que portarà el títol ‘Les ciutats, generadores de Cultura’, en la qual també intervindran algunes de les ciutats que han estat escollides per ser capitals culturals catalanes, perquè totes elles facin una exposició del patrimoni i l’activitat cultural amb què compten.

D’altra banda, els serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació al Camp de Tarragona, amb la col·laboració del mateix Institut Ramon Llull i l’Ajuntament de Tarragona, han organitzat l’acte ‘Tarragona literària’. Es tracta d’un dinar a la Literaturhaus de Frankfurt en el qual s’han convidat periodistes i touroperadors alemanys.

Publicitat

Allà es presentarà el vídeo promocional ‘Tarragona, la ciutat de l’eterna primavera’, amb el qual es pretén ajudar a la projecció externa per esdevenir Capital Cultural Europea. Conceptes com cultura, art, tradició, gastronomia, literatura, patrimoni arqueològic, les festes majors de Santa Tecla i Sant Magí, la Setmana Santa, Tàrraco Viva, castells, espectacles de tot tipus, el port i el Serrallo, les platges, l’economia, la indústria o l’Any Jubilar s’intercal·len amb la intervenció d’una dotzena de personalitats destacades de diversos àmbits socials i culturals de la ciutat com el mateix alcalde, el cantant Lluís Gavaldà, l’actor Oriol Grau o el catedràtic de Prehistòria de la URV i premi Princep d’Astúries, Eudald Carbonell.

Després del visionat del vídeo, es presentarà el darrer número de la revista Kesse, editada pel Cercle d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver del Camp de Tarragona, que, amb motiu de la Fira de Frankfurt, ha dedicat el darrer número a la revisió de l’activitat literària al territori durant els últims deu anys. La àmplia anàlisi es porta a terme des dels punts de vista de l’edició, la creació i el foment de la lectura i la promoció i difusió culturals des de les institucions. A més, aquest número especial ha estat traduït a l’anglès i a l’alemany.

Durant el dinar literari també es presentarà un catàleg d’obres publicades per quatre editorials del Camp de Tarragona (Arola Editors, Cossetània Edicions, Silva Editorial i Publicacions URV) i una de les Terres de l’Ebre (Aeditors). Tots aquests materials es repartiran entre els assistents, juntament amb el volum Tarragona escrita. La ciutat vista pels escriptors, de Joan Cavallé. Es tracta d’un assaig, amb finalitats divulgatives, que vol sondejar les línies principals a través de les quals Tarragona també s’ha convertit en literatura.

A tot això, hi cal afegir la xerrada que pronunciaran els escriptors tarragonins Olga Xirinacs i Josep Antoni Baixeras. Els serveis territorials de Cultura han escollit aquests autors perquè consideren que són una bona representació del Camp de Tarragona, tant pel que fa a la qualitat de la seva obra creativa com pel tractament literari que han donat a la seva ciutat i al territori.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut