Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Spanair no farà vols intercontinentals des del Prat

|

- Publicitat -

Segons Mendoza, els  plans d’expansió de la companyia a l’aeroport català passen per les rutes domèstiques i internacionals. El directiu va explicar que no coneix els plans sobre vols intercontinentals de la seva aliança, Star Alliance. Per la seva banda, des de Star Alliance van tirar pilotes fora a l’afirmar que, dins la seva aliança, els qui havien de portar vols intercontinentals al Prat eren Spainair.

Publicitat

En declaracions d’ahir, Mendoza va explicar que la companyia obrirà set noves línies aquest 2007, cap intercontinental, que s’uniran a les 17 que ja té la companyia.

A més Spanair condiciona la decisió d’invertir en la construcció d’un hangar a l’aeroport del Prat al seu pla d’expansió en aquesta plataforma aeroportuària catalana, que passaria per ocupar un espai a la nova terminal Sud. Davant la declaració, que sonava a xantatge, Mendoza ha volgut matisar que la decisió de construir l’hangar per atendre a les aeronaus que passen la nit a l’aeroport del Prat no està directament condicionada a l’adjudicació a la T-Sud que faci Aena. Està condicionada pels plans d’expansió de Spanair, que si que hi passen, per ocupar la T-Sud.

Mendoza ha explicat que perquè l’hangar de Spanair al Prat estigui en funcionament durant l’hivern del 2009 a 2010, que és la previsió inicial de la companyia, s’ha de prendre la decisió durant el segon semestre d’aquest any, coincidint amb la publicació de les adjudicacions a la nova terminal sud, que Aena té previst donar a conèixer el pròxim mes de setembre, segons el darrer calendari anunciat per l’ens gestor dels aeroports espanyols.

Actualment Spanair és el segon operador aeri del Prat, amb una quota de passatgers del 14%.

El qüestionari d’Aena, a finals d’aquesta setmana

Per altra banda, Javier Mendoza ha explicat que la documentació per aspirar a operar a la T-Sud la faran arribar aquesta setmana a Aena, després de la pròrroga post Setmana Santa. L’adjudicació de la nova Terminal Sud de l’aeroport de Barcelona, que des del principat preferirien que fos a aquella companyia o companyies que proposessin vols intercontinentals i apostessin fort per la ciutat, és decisió única d’Aena, l’entitat d’aeroports espanyols i navegació aèria del Ministeri de Foment de l’Estat espanyol.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió