Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Reagrupament se suma a ‘Solidaritat Catalana’

Hores després de la crida de Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena per tal de formar una gran coalició independentista que es presenti a les eleccions al Parlament, ja els han començat a arribar els primers suports. S’hi ha adherit Jordi Fàbrega, el líder de l’Entesa de Progrés Municipal, el conjunt d’alcaldes sobiranistes vinculats a ICV, i també l’associació Reagrupament. El líder de l’associació, Joan Carretero, ha acceptat iniciar converses amb Laporta per formar part de la gran coalició, perquè segons ell representa un full de ruta cap a la proclamació d’independència. Carretero celebra que finalment hagin escoltat les seves ‘pròpies idees’, i confia que ‘ERC i CiU també s’hi apuntin’.

Redacció
Redacció 20/07/2010

En declaracions a l’AVUI, Carretero s’ha mostrat obert a parlar amb Laporta i els promotors de la ‘Solidaritat catalana per la independència’, ja que ell mateix ja va proposar ‘una candidatura transversal’ fa temps. ‘Cal veure com s’articula aquesta idea. Jo crec aquest projecte no és cap brindis al sol, crec que ho deuen tenir ben estudiat, i esperem parlar-ne”, ha assegurat el líder de Reagrupament.

Fàbrega, delegat del Govern a la Catalunya Central

A través d’un comunicat ha fet públic el seu suport a la candidatura unitària independentista. Jordi Fàbrega, l’alcalde de Sant Pere de Torelló i president de les Enteses pel Progrés Municipal (EPM) associades a ICV, aprofita per animar a tothom de les EPM, així com la resta d’opcions polítiques, a sumar-se a la crida davant ‘la situació social i política del país i la reacció negativa de l’Estat espanyol’.

D’aquesta manera, Fàbrega, que també és delegat del Govern a la Catalunya Central, crida tothom a sumar-se a la Solidaritat Catalana per a la Independència de cara a les properes eleccions catalanes. Al mateix temps, Fàbrega demana que les formacions catalanistes siguin ‘suficientment generoses’ i ‘unifiquin esforços per generar il·lusió i confiança al poble de Catalunya’.

L’adhesió de Fàbrega, al que podrien seguir altres alcaldes de les EPM com Carles Móra, podria atiar el conflicte existent entre les Enteses i ICV, precisament arran del posicionament sobiranista d’aquestes.