Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

S’obre el nou telefèric de Montjuïc

|

- Publicitat -

El nou disseny permet que durant el trajecte, de 752 metres de longitud entre l’estació inferior, Parc Montjuïc –situada al passeig de Miramar–, i la del Castell, des de les àmplies finestres es pugui contemplar una vista panoràmica de la ciutat i el port. Segons Transports Metropolitants de Barcelona, el projecte del nou telefèric s’ha cuidat al màxim per reduir l’impacte ambiental i fer possible que estigui obert tot l’any.

Publicitat

Al mateix temps s’ha augmentat la capacitat de transport del sistema i se n’ha racionalitzat l’explotació. Totes estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda (rampes, encaminaments i altres facilitats). Comparat amb l’antic, que va tancar el 2004, el nou telefèric és uns 60 metres més curt, perquè l’estació superior s’ha situat fora del recinte del castell.

Les noves 55 cabines, de vuit places, es distingeixen per les grans àrees vidrades que faciliten la visió panoràmica en tots els angles. Les finestres superiors dels laterals són practicables, per afavorir la ventilació. Les portes s’obren automàticament en entrar a cada estació i es tornen a tancar de la mateixa manera a la sortida. L’accés és fàcil perquè el terra queda a la mateixa altura de les andanes. A més, dues cabines estan equipades amb cinturons de seguretat per a cadires de rodes i miralls per ajudar a maniobrar-les.

La instal·lació obrirà tots els dies de la setmana a les 10 del matí, mentre que l’hora de tancament variarà en funció de les estacions i la llum solar. Segons TMB, el telefèric és un transport turístic i de lleure, la gestió del qual ha estat atribuïda per l’Entitat Metropolitana del Transport a l’empresa pública Telefèric de Montjuïc, SA, filial al 100% de Transports Metropolitans de Barcelona. Les tarifes individuals van entre els cinc euros i els set i mig, en funció si el viatge és anada i tornada o només anada, i es preveuen preus especials per a diferents col·lectius, en funció de la temporada.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió