Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

Ségolene Royal i François Bayrou defensarien el català a França

|

- Publicitat -

La Bressola, la xarxa d’escoles en llengua catalana de Catalunya Nord, va enviar als candidats a l’Elisi una carta amb qüestions relacionades amb la defensa de l’ensenyament en català a les seves escoles. La sorpresa ha arribat amb les primeres respostes, ja que dos dels principals candidats a guanyar les eleccions s’han posicionat a favor de la defensa del català a França, tot un canvi respecte a la política de menyspreu cap a la llengua catalana que ha mostrat el govern francès durant dècades.

Publicitat

Tant la mediàtica candidata del Partit Socialista Ségolene Royal com el polític revel·lació de la precampanya, François Bayrou de l’UDF, han promès que si són elegits signaran la carta europea de les llengües minoritàries i, per tant, impulsarien polítiques de protecció i foment del català a la Catalunya que és dins l’Estat francès.

François Bayrou s’ha compromès a defensar les llengües minoritàries en l’ensenyament i als mitjans a través d’una carta de la directora de campanya, Marielle de Sarnez.

Royal ha contestat a la Bressola que, de sortir triada, pretén consolidar la llengua francesa al món i les llengües minoritàries dins de França. Per la candidata socialista les llengües regionals com el català “formen part del patrimoni [de França] com ho són els monuments històrics, un paisatge o una obra d’art”. Segons la seva declaració d’intencions Royal no només vol protegir les llengües regionals, sinó “donar-los vida”. 

De moment ni Nicholas Sarkozy ni Jean-Marie Le Pen (els candidats més dretans) han contestat a la Bressola sobre la qüestió del català a França.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial