Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Sánchez-Camacho: ‘La sociovergència és un realitat en l’àmbit de la corrupció’

Malgrat els escàndols financers que esquitxen el PP arreu de l’Estat, al Principat els populars continuen erigint-se com l’assot de la corrupció. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dilluns que ‘la sociovergència és un fet i una realitat en l’àmbit de la corrupció’, en referència al cas Palau i al cas Pretòria. Segons la líder del PPC, ‘cada vegada queda més clar la bona relació per influències que hi havia entre càrrecs del PSC i excàrrecs de CDC’. La dirigent del PPC també s’ha referit a la comissió d’investigació sobre el cas Palau i ha exigit que no hi hagi un pacte silenci entre els partits. ‘Volem que aquesta comissió no sigui una oportunitat per a cap formació per arribar a un pacte de silenci i que es facin maniobres perquè no s’arribi a tota la veritat’, ha remarcat.

Redacció
Redacció 08/06/2010

En roda de premsa a la seu del partit, ha indicat que ‘el PSC i CiU arriben a acords i tenen voluntat d’arribar acords com per exemple en la renovació del TC, però la sociovergència és un fet i una realitat en l’àmbit de la corrupció’.

La líder del PPC ha tornat a lamentar que no s’hagi ampliat la comissió d’investigació pel cas Palau al cas Pretòria. Sánchez-Camacho ha criticat que el PSC i Montilla ‘no tenen cap voluntat ni interès per investigar què ha passat amb el cas Pretòria’.

Ha manifestat que sobre el cas Palau aquest dilluns comencen les sessions de la comissió d’investigació al Parlament. ‘Volem arribar fins el final per esbrinar la corrupció del cas Palau i que hi hagi responsabilitats penals i polítiques’, ha alertat, al temps que ha dit que altres partits ‘li volen donar a la comissió un perfil baix i tècnic’. Ha indicat que així es desprèn de les compareixences sol·licitades pels socis del Govern. ‘El PPC creu que no s’ha d’amargar res i alguns no volen arribar als fons de la veritat’, ha apuntat.

Ha avisat que insistiran en demanar les compareixences dels consellers Joaquim Nadal i Antoni Castells, així com les dels exconsellers Felip Puig i Pere Macias. ‘Aquest cas afecta de forma indirecta a responsabilitats del Govern actual i anteriors i aquestes persones han de comparèixer’. Sánchez-Camacho s’ha mostrat sorpresa que el tripartit no vulgui que alguns consellers compareguin.

‘Nosaltres no volem que s’arribi a un pacte de silenci i volem que aquesta comissió no sigui una oportunitat per a cap formació política per arribar a un pacte de silenci i que es facin maniobres perquè no s’arribi a tota la veritat’. En aquest context, ha dit que després del cas Pretòria i el del Palau ‘la classe política necessita un regeneració’ i, segons la candidata del PPC, això no passa ni per Artur Mas ni per José Montilla.

‘Frenar iniciatives independentistes’

Després que aquest dissabte ERC fes públic que havia mantingut contactes amb CiU i demanés més reunions, Sánchez-Camacho ha tornat a alertar que ‘la veritable cara de CiU és la de l’independentisme i la que es reuneix amb ERC per pactar futurs acords de Govern’. Ha assegurat que la situació ‘no és ‘passar d’un Govern tripartit caduc i acabat a un Govern de CiU independentista’. ‘Som l’únic partit a Catalunya que podem posar fre a l’independentisme’, ha recalcat, al temps que ha dit que ‘són els únics que poden frenar qualsevol iniciativa d’independentisme’.

Per altra banda, ha declarat que aquest mateix dilluns s’ha registrat la iniciativa del seu partit per demanar un informe al Consell de Garanties Estatutàries sobre la ILP per prohibir les curses de toros a Catalunya. Sánchez-Camacho ha alertat que ‘es pot vulnerar clarament’ la Constitució espanyola.