Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Salut inicia aquest dilluns la campanya de vacunació contra la grip a Catalunya

El Departament de Salut ha començat aquest dilluns, 1 d’octubre, la campanya de vacunació contra la grip, en la qual es preveu l’aplicació, de forma gratuïta, prop de 1.500.000 dosis de vacuna antigripal, tant en persones pertanyents a grups de risc com en els altres grups de població a qui va adreçada. Les vacunes estaran disponibles en els centres d’atenció primària i altres centres vacunals de l’1 d’octubre al 30 de novembre de 2007. La temporada 2005-2006 el Departament de Salut va distribuir a Catalunya 1.336.507 vacunes, el que va suposar un 70,2% de les 1.902.708 persones susceptibles de vacunació.

Redacció
Redacció 01/10/2007

Poques coses són més empipadores que tenir la grip. Ulls plorosos, febre, mocs, boca seca, cansament, fatiga… Per tal de prevenir la grip, doncs, una bona mesura es vacunar-se abans que comenci a fer fred.

Segons Salut, els principals grups de risc a qui s’aconsella la vacunació contra la grip s’hi inclouen les persones de 60 anys d’edat o més; persones internades en institucions tancades com residències geriàtriques, centres de malalties cròniques o mentals; adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, o que han estat sotmesos a vigilància mèdica o hospitalització durant l’any anterior a causa de malalties cròniques metabòliques, malalties renals o hepàtiques cròniques, hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió; infants i adolescents, d’entre 6 mesos i 18 anys, tractats durant un llarg temps amb àcid acetilsalicílic i que, per tant, poden desenvolupar una síndrome de Reye després de la grip; i dones embarassades.

Salut també aconsella que es vacunin aquelles persones que dediquin la seva feina a l’àmbit sanitari i els cossos de seguretat.

La campanya, però, va dirigida tant en persones pertanyents a grups de risc com en els altres grups de població amb menys risc però que no volen incubar el virus. I si se’m permet, fugint del to periodístic, els parla un redactor que ja li cau la candela.