Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Rosell mantindrà la cessió del Camp Nou per la consulta sobre la independència a Barcelona

El flamant president del Futbol Club Barcelona ha assegurat aquest migdia que no tirarà enrere la decisió de la darrera junta directiva de Joan Laporta de cedir el Camp Nou a Barcelona Decideix perquè hi instal·li un col·legi electoral durant la consulta sobre la independència que s’ha de celebrar a Barcelona el proper 10 d’abril. Rosell ha donat per presa la decisió, tot i que ha admès desconèixer quin dia i en quines condicions se celebra la consulta, argumentant que li sembla bé ‘qualsevol acte democràtic’ ja que tothom tindrà la llibertat de votar l’opció que més li plagui. Una altra cosa, ha matisat Rosell, és quina decisió haguessin pres ell i la seva junta si la proposta s’hagués plantejat després de la presa de possessió.

Redacció
Redacció 14/06/2010

En la seva primera roda de premsa després de les eleccions Rosell ha tornat a defensar que mantindrà la ‘catalanitat innegable’ del Barça. En una entrevista amb directe!cat, Rosell es comprometé a preservar la catalanitat del Barça de Joan Laporta. ‘Les quotes de catalanitat transversal i normalitzada que s’han assolit no tindran marxa enrere’, afirmà.
 
L’última junta de Laporta

L’última junta del FC Barcelona presidida per Joan Laporta va aprovar divendres, per unanimitat, donar suport a la consulta sobre la independència de Catalunya que Barcelona Decideix té previst d’organitzar el 10 d’abril de l’any vinent i cedir el Camp Nou com a col·legi electoral. ‘És un altre fet històric que s’emmarca en el procés de Consulta sobre la Independència, i dels molts suports rebuts és, sense cap mena de dubte, el més significatiu’, afirma la coordinadora nacional de les consultes. Concretament, la junta del Barça va aprovar: ‘El FC Barcelona és l’entitat esportiva i social més important de la nació catalana. Una entitat que sempre s’ha caracteritzat per l’excel·lència esportiva i també pel seu compromís amb el país, amb la democràcia i amb la defensa drets humans fonamentals com ho demostra el seu compromís amb els dret de la infància. El dret a l’autodeterminació, és un dret humà fonamental reconegut per l’ONU en l’article primer de la seva Carta de Drets Civils i Polítics de 1966, signada i ratificada per l’Estat Espanyol. És per tot això que el FC Barcelona dóna suport a la Consulta sobre la Independència. I, concretament, per a la Consulta a Barcelona que es celebrarà el 10 d’abril de 2011, a la utilització de les seves instal·lacions com a col·legi electoral.’