Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Ridao reclama a la societat civil i als partits polítics que segueixin fent pinya pel sistema de finançament

El portaveu d’Esquerra al Parlament i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha afirmat que “la unitat en la reivindicació d’una inversió justa de l’Estat a Catalunya ha donat els seus fruits amb l’acord entre governs que garanteix aquest mínim contemplat en l’Estatut. Ara el que cal és, mitjançant una addicional a la Llei de Pressupostos de l’Estat, blindar-lo perquè es compleixi en els propers set anys, independentment de les majories parlamentàries que sorgeixen de les properes eleccions espanyoles”.

Redacció
Redacció 24/09/2007

En aquest sentit, Ridao ha elogiat “la unitat en la reivindicació de partits polítics i societat civil i la negociació bilateral entre el Govern de Catalunya i el Govern d ’Espanya han fet possible un bon acord que ara caldrà garantir que es compleixi. Aquesta unitat s’ha de mantenir a partir d’ara per la negociació del sistema de finançament que haurà d’estar en vigor l’agost de 2008, tal i com marca l’Estatut”.

Per Ridao, “Esquerra treballarà perquè el sistema de finançament posi les bases per a superar el dèficit fiscal que Catalunya segueix patint en la relació entre el que paga a l’Estat i el que en rep d’ell. Diversos estudis d’experts situen aquest dèficit fiscal en més de 19.000 milions d ’euros l’any, el que suposa que cada persona catalana perd uns 3.000 euros anuals pel fet de pertànyer a Espanya i això impedeix que els ciutadans de Catalunya puguin viure amb el benestar i la inversió pública que correspondria al seu esforç”.

Ridao ha avançat que en les pròximes setmanes continuarà la ronda de contactes amb els principals agents socials, patronal i societat civil per escoltar les seves propostes a incorporar en la negociació final dels Pressupostos Generals de l’Estat que comença a tramitar-se al Congrés dels Diputats.