Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Potencien la marca Universitat de Catalunya amb l’edició d’un fulletó i la creació d’un portal web

Les vuit universitats públiques catalanes –la Universitat de Barcelona (UB), l’Autònoma de Barcelona (UAB); la Politècnica de Catalunya (UPC); la Pompeu Fabra (UPF); la de Girona (UdG); la de Lleida (URV); Rovira i Virgili (URV) i l’Oberta de Catalunya (UOC)- potenciaran la marca Universitat de Catalunya amb l’edició d’un fulletó i la creació del lloc web  universitatdecatalunya.cat. L’objectiu de la Universitat de Catalunya és potenciar i intercanviar projectes conjunts en formació, recerca i transferència de coneixements. Tant el fulletó com el portal, que està operatiu a partir d’aquest dimecres, estan disponibles en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Redacció
Redacció 05/12/2007

‘És un primer pas per a la imatge conjunta’ que les universitats volen donar com a ‘sistema de referència de qualitat del sud d’Europa’, ha explicat la presidenta de l’Associació d’Universitats Públiques de Catalunya (ACUP) i rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli.

Per la seva banda, la secretària de l’ACUP i rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Imma Tubella, ha dit que d’aquesta manera, conjunta i no per separat, ‘farem moltes més coses i estarem més presents a Europa i al món’.

Geli ha explicat que un dels objectius per al 2008 és tenir presència en fòrums, congressos i espais internacionals universitaris per presentar-nos com ACUP i Universitat de Catalunya. Tudela ha afegit que un dels primers resultats visibles d’aquest treball conjunt serà la publicació del Llibre Blanc de les universitats públiques catalanes que previsiblement serà presentat al març del 2008.

A més, aquest mateix mes se celebrarà a Barcelona una reunió de l’Associació Europea d’Universitats, la qual serà un ‘fòrum ideal’ per transmetre i difondre la Universitat de Catalunya a Europa com a sistema.

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró, ha apuntat que aquest nou projecte no és un tema que aparegui a Catalunya sinó que són experiències que s’estan donant a d’altres països europeus com Escòcia o Gales.

A aquesta reflexió Geli ha afegit que és una tendència a nivell internacional que les universitats s’agrupin, la qual cosa potencia les singularitats de cadascuna d’elles. A més, serveix per crear una massa crítica que permet fer més ‘visible i present’ la Universitat de Catalunya en l’àmbit internacional.

Pel que fa a les llengües Geli ha apuntat que no es descarta que en un futur el portal es tradueixi al xinès. Tot i així, ha explicat que s’havia d’oferir en català i castellà com a llengües cooficials de Catalunya i l’anglès com a llengua de la ciència.