Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Portabella culpa Hereu dels aldarulls en la final del Mundial

Jordi Portabella insistirà en divendres en demanar responsabilitats al govern bipartit de l’Ajuntament de Barcelona pels importants aldarulls ocasionats arran de la celebració del Mundial de Futbol en un acte que va organitzar el mateix Ajuntament. El president del grup municipal d’ERC considera que ‘l’Ajuntament és responsable d’haver organitzat un acte de celebració que va acabar amb importants aldarulls i va ocasionar desperfectes en la via pública’ i en aquest sentit ha afirmat que ‘és el mateix Ajuntament que ha provocat els aldarulls’. Cal recordar que la celebració de la victòria estatal al mundial va tancar-se amb 21 detinguts i 75 ferits. Per Portabella això és ‘inacceptable’ i fan falta explicacions.

Redacció
Redacció 21/07/2010

La pregunta que ERC portarà al Ple demana exactament pels ‘mecanismes, estratègies i previsions de seguretat han fallat en relació als actes de celebració del Campionat Mundial de Futbol i que han provocat que un acte organitzat des de l’Ajuntament de Barcelona hagi acabat amb uns nivells de vandalisme tan elevats’.

Portabella considera que es van produir uns incidents gravíssims condemnables des de tots els punts de vista amb crema de contenidors, arbres i un camió i amb un balanç de 21 detinguts i 75 persones ferides amb la qual cosa creu que ‘ha fracassat el pla pel control del vandalisme que l’Ajuntament havia activat amb la col·locació d’una pantalla gegant a l’avinguda Maria Cristina’.