Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Pifarré de Bellpuig elabora 48 milions de caramels amb sucre de comerç just per a aquest Nadal

L’empresa Viuda Pifarré de Bellpuig està elaborant per a aquest Nadal una comanda per a l’entitat financera ‘la Caixa’ de 48.000 milions de caramels fets amb sucre de comerç just. Segons el responsable de fàbrica, Baldomer Llusera, es tracta d’una comanda extraordinària si tenim en compte que el consum anual de tot l’estat espanyol d’aquest tipus de sucre ronda les 10 tones, mentre que per a aquesta comanda es consumirà un total de 70 tones, és a dir, 7 vegades la quantitat que es consumeix en tot l’estat en un any. Segons Llusera, ha estat una iniciativa de la Fundació ‘la Caixa’ per donar a conèixer aquest tipus de comerç.

Redacció
Redacció 05/12/2007

Per a la producció d’aquesta comanda Pifarré ha destinat dues màquines que deixen acabats fins a 1.200 caramels cada minut. La factoria de Bellpuig, amb una producció anual de 1.800 tones de caramels i una facturació superior als 6 milions d’euros, ha invertit aquest any 480.000 euros en ampliar les instal·lacions. La major part de la inversió s’ha destinat a maquinària per la producció de dragees.

Segons Llusera, la nova maquinària, que entrarà en funcionament aquest mes de desembre, permetrà duplicar la producció d’aquest producte i augmentar un 15% la producció global de la fàbrica. L’empresa, que té 54 treballadors, es va fundar el 1911. La màxima producció recau en els mesos compresos entre setembre i desembre, mentre que la temporada baixa recau entre els mesos de maig i agost.