Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Per ERC els pressupostos pel 2008 “posen de relleu” la necessitat d’un nou sistema de finançament

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquest dimarts que el projecte de pressupostos per al 2008 anunciat pel conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ‘posa de relleu la necessitat d’un nou sistema de finançament’, ja que ‘un dels objectius ha de ser reduir ostensiblement el dèficit fiscal del 10%’. Ridao ha afegit que ‘el marge de maniobra financer es va reduint com a conseqüència del comportament d’alguns tributs vinculats al mercat immobiliari’ i que ‘assistim a l’esgotament total del model de finançament actual’. Ridao ha recordat que l’estat ‘ha anat adoptant compromisos de despesa o que afecten a la Generalitat’, com ara l’aplicació de la llei de dependència o altres mesures socials, que ‘requereixen més recursos per ser ateses si no volem partir un autèntic col·lapse financer’.

Redacció
Redacció 31/10/2007

En una primera valoració del projecte de llei, Ridao ha remarcat que els comptes ‘creixen de l’ordre d’un 3% a pesar del canvi de cicle econòmic i de la progressiva desacceleració de l’economia, situant el sostre de despesa prop de 35.000 milions d’euros’.

El portaveu parlamentari d’ERC ha constatat que aquest increment ‘permetrà continuar fent un notable esforç inversor i mantenir el compromís social del Govern i l’aposta per la competitivitat de l’economia catalana’. A més, ha remarcat que es podrà fer ‘sense augmentar la pressió fiscal’.