Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Nigèria denuncia Pfizer pel presumpte ús de nens com a conillets d’índies

|

- Publicitat -

Segons el diari nigerià Daily Trust, el fiscal general de l’Estat, Barrister Aliyu Umar, ha reclamat el pagament de 2.700 milions de dòlars (2.000 milions d’euros) en indemnitzacions als demandants. La denúncia consta de 29 càrrecs, entre ells els de “conducta no conforme amb l’ètica, conspiració, ocultació de proves, simulació i homicidi de víctimes innocents”.

Publicitat

Està previst que el procés judicial pel cas comenci el pròxim 4 de juny, una vegada que s’hagi citat per escrit tots els acusats, tant a Nigèria com als Estats Units.

L’abril de 1996, en plena epidèmia de meningitis, còlera i xarampió que estava causant la mort de nombrosos nens, Pfizer va intervenir voluntàriament en el programa d’emergència llançat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A més de les accions sanitàries normals previstes pel pla internacional, la companyia va seleccionar 200 nens per a un tractament experimental basat en dos fàrmacs, Trovan, que es va subministrar a 99 nens, i Ceftriaxone, a 101 més. Segons el fiscal Aliyu Umar, els medicaments van causar la mort de 18 nens i van provocar seqüeles irreversibles -com malformacions, ceguesa, paràlisi o danys cerebrals- a 182 més.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió