Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Montilla recupera la missa en el tradicional esmorzar de Sant Jordi

|

- Publicitat -

Abans de l’esmorzar de Pedralbes, a les nou del matí, se celebrarà la missa oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, a la qual Montilla hi assistirà, recuperant la tradició que l’expresident Jordi Pujol havia mantingut durant els seus 23 anys de govern, i que Pasqual Maragall va trencar durant el seu mandat no assistint-hi mentre va ser president.

Publicitat

A més de Montilla, assistiran a la cerimònia altres membres del Govern, com el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; la consellera de Salut, Marina Geli; el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena. També està confirmada la presència del president de CiU, Artur Mas.

Després de la missa, al voltant de tres quarts de deu, l’arquebisbe de Barcelona beneirà les roses al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat, i a continuació, a dos quarts d’onze, començarà l’esmorzar al Palau de Pedralbes, amb el qual Montilla sí que ha mantingut la tradició encetada pel seu predecessor l’any passat, quan va canviar la xocolatada del Pati dels Tarongers per l’esmorzar de Pedralbes.

Durant la recepció, els convidats rebran un obsequi del president, que serà una edició especial de Primera història d’Esther, de Salvador Espriu. El llibre inclou una selecció de fragments de l’obra, amb il·lustracions de Frederic Amat i presentació de Joaquim Molas, i ha estat elaborada especialment per a la Diada de Sant Jordi.

A partir d’aquesta mateixa hora, la Generalitat obrirà les seves portes al públic fins a dos quarts de vuit de la tarda. Amb aquesta jornada de portes obertes, totes les persones que ho desitgin podran visitar les sales del Palau de la Generalitat, al qual s’hi podrà accedir pel carrer Bisbe (al davant del carrer de la Pietat).

Foment de la lectura

Sota el nom Sant Jordi, el plaer de la lectura, el Govern ha organitzat una activitat dedicada a la literatura i per fomentar la lectura, que consistirà en la lectura pública de textos literaris a la Plaça Sant Jaume.

Hi participaran una trentena de personalitats relacionades amb el món de la cultura i dels mitjans de comunicació, i també representants del Govern, entre ells el President, José Montilla; el vicepresident, Josep Lluís Carod-Rovira; el conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i el de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

La lectura començarà a dos quarts de cinc durarà unes durant tres hores.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió