Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Montilla continua “convençut” que els pressupostos de Madrid contemplaran la inversió a Catalunya prevista a l’Estatut

 El president de la Generalitat, José Montilla, s’ha mostrat aquest dijous ‘convençut’ que els pressupostos del govern de l’Estat espanyol per l’any que ve contemplaran la inversió del 18,8% a Catalunya que marca el nou Estatut. El volum total dels pressupostos encara no se sap i, per tant, tampoc es coneix l’import que suposarà aquest 18,8% però el president assegura que la ‘línia vermella’ és el que marca l’Estatut i és només això el que acceptarà l’executiu català. Montilla ha recordat que el text estatutari és una llei orgànica ‘que s’ha de complir’. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant una visita a l’estació de bombament del pantà de Rialb.

Redacció
Redacció 07/09/2007

D’altra banda, Montilla també ha parlat de la reunió que la ministra de Foment va mantenir aquest dimecres amb agents econòmics i socials catalans i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Segons el president, ‘qualsevol iniciativa per explicar-se sempre és positiva’, defugint així les crítiques de diversos sectors catalans que titllaven la reunió de ser l’enèsim acte del ministeri de cara a la galeria.

El president ha reiterat que la presència a la trobada de representants de la Generalitat ‘no tenia sentit’ perquè la relació amb el ministeri de Foment és ‘quotidiana’ i ‘permanent’. ‘A nosaltres no ens han d’explicar el que ja sabem sinó que ho han de fer amb aquestes entitats amb les quals no tenen una relació governamental’, ha comentat.