Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Més sobre la crema de fotografies…

Com en el cas de l’Afer Jueves, les diverses i multitudinàries cremes de fotografies del monarca i la seva reial família han generat tot tipus de reaccions, des de les […]

Redacció
Redacció 26/09/2007
Com en el cas de l’Afer Jueves, les diverses i multitudinàries cremes de fotografies del monarca i la seva reial família han generat tot tipus de reaccions, des de les institucionals i, per tant, serioses, fins a les que venen des de la ciutadania i enfoquen el tema amb humor.

Per una banda, hem sabut que el diari Sa Meua segueix la idea del setmanari la Directa i regalaran pòsters de la família reial “per a poder fer el que vulguin amb ells, des de penjar-lo a la paret fins a cremar-lo”. Per aconseguir el pòster cal omplir un formulari, i animen a aconseguir-lo i a restar atents, ja que “les manifestacions contra la monarquia espanyola i a favor dels independentistes no han acabat”.

Per altra banda, al bloc de notícies de ficció escritofrenia suggereixen què podria passar si enlloc de cremar la fotografia del monarca, es cremés un fotomuntatge del rei fet amb Photoshop. En el cas que es cremés un trucatge amb la cara del rei sobre el cos del mític Mr. T (M.A. Barracus) com el que us mostrem a continuació, Grande-Marlaska entraria en un dilema important:

Denunciar als “piròmans” per cremar una imatge del rei, amb el corresponent delicte greu i els possibles dos anys de presó? O bé decidir que qui es cremava era Mr. T, una crema sense cap mena de delicte al darrere i, per tant, perfectament legal?

imatge

Cremar o no cremar, aquesta és la qüestió.