Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Més de 60 títols anuals a labutxaca

El nou Grup 62 ha llançat un ambiciós segell de butxaca, que sota l’etiqueta ‘labutxaca’, pretén convertir-se en un dels puntals de l’edició catalana amb la publicació d’entre 60 i 70 títols anuals presidits per “la qualitat literària”. El nou segell de butxaca es presenta al mercat amb els seus primers 20 títols, entre els quals es troben El vigilant en el camp de sègol, de J.D. Salinger; El quadern gris, de Josep Pla; Trilogia de Nova York, de Paul Auster; Tòquio Blues, de Haruki Murakami; Cavalls cap a la fosca, de Baltasar Porcel; Pa negre, d’Emili Teixidor o L’edat de ferro, de J.M. Coetzee.

Redacció 08/06/2007

El director editorial de Grup 62, Fèlix Riera, ha assegurat avui que el nou segell labutxaca vol “disposar en català de la millor literatura” i ha remarcat que és un projecte obert a altres editorials, algunes de les quals ja han mostrat “interès” per formar-hi part. Riera ha dit que aquest és el “primer projecte de caràcter transversal del grup” després de la incorporació a Grup 62 de segells com Columna, Proa o Planeta en català, amb el qual es vol “donar forma al nostre fons”.

Fèlix Riera ha sostingut que aquesta col·lecció de butxaca ofereix l’oportunitat per augmentar el nombre de lectors en català amb una sèrie de llibres a un preu competitiu, el valor mitjà serà de 9 euros. L’editor ha deixat clar que no hi haurà “quota” de llibres en català i l’edició es basarà en la qualitat de les obres, independentment de l’idioma original. Així mateix, ha destacat la presència del segell en grans superfícies i lliberies de la costa, espais on fins ara els llibres en català no tenien excessiva distribució.

L’aposta de Grup 62 és ambiciosa i per aquesta raó ha invertit 120.000 euros en la campanya de màrqueting del segell, a més de fer una promoció per la qual per cada vuit llibres comprats de la col·lecció es regalarà un ipod.

L’editora de labutxaca, Eugènia Broggi, ha assegurat que preveuen vendre una mitjana de 4.000 exemplars per cada títol del segell i ha ressaltat que “no té sentit que els títols de butxaca venguin menys que la seva edició normal”.

Grup 62, el fons en català de la qual és d’uns 7.500 títols, està formada pels segells Edicions 62, Empúries, Selecta, Proa, Destino, Planeta, Columna, Pòrtic, Timun Mas, Mina, Salsa Books, Sagarmata, Art 62, RACC-62, Península, Luciérnaga, El Aleph, Quinteto i Talismán, al qual se suma labutxaca.