Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Més de 200 passatgers d’una companyia aèria turca “s’amotinen” a la plataforma d’estacionament del Prat

216 passatgers del vol KK538 de la companyia turca Atlas Jet s’han ‘amotinat’ pocs després d’aquesta mitjanit quan per segona vegada, i per ‘problemes tècnics de l’avió’, el comandant de la nau ha decidit desembarcar-los i cancel·lar el vol amb destí a Istanbul, segons ha informat a l’ACN Sebastián Gentile, de l’empresa Interflait, dedicada a la representació i mediació de diferents companyies aèries. El vol havia de sortir a les 19:20 hores d’aquest dilluns.

Redacció
Redacció 28/08/2007

Un cop tancades les portes, el comandant de l’avió, ‘després d’una hora i mitja dins de l’avió’, segons ha informat algun dels passatgers afectats, ha decidit desembarcar els passatges i portar-los dins de la terminal, perquè l’avió fos revisat pel personal de terra de la companyia Iberia, amb qui Atlas Jet té contractat el servei de manteniment.

Després d’aquesta revisió, els passatgers han tornat a embarcar de nou i, també un cop tancades les portes, el comandant de la nau ha comprovat que els ‘problemes tècnics’ persistien i ha decidit cancel•lar el vol definitivament. En aquesta segona ocasió, pocs després de mitjanit, els 216 passatgers s’han negat a ser traslladats a l’interior de la terminal, i s’han concentrat a l’entorn de la plataforma d’estacionament de la nau, cosa que ha provocat una certa ‘tensió’ per ‘l’amotinament, que ha obligat a la intervenció immediata d’una dotació de la Guardia Civil desplegada a l’aeroport del Prat.

Un portaveu de la Guardia Civil ha informat que ‘l’amotinament’ sempre s’ha mantingut amb un cert to ‘comprensiu i civilitzat’ dels passatgers. Tanmateix, aquest portaveu ha confirmat que en cap moment els passatgers han sortit de l’espai de seguretat de l’entorn de la plataforma d’estacionament de l’avió ‘i mai s’ha entrat dins de les pistes’ d’operació aèria. No obstant això, i com és habitual amb aquests incidents, la Guardia Civil ha presentat diligències contra els passatgers que s’han amotinant davant el jutjat de guàrdia del Prat.

‘L’amotinament’ s’ha allargat fins les 3 de la matinada, quan els passatgers han acceptat el seu trasllat a quatre hotels contractats per la companyia Atlas Jet distribuïts entre Sant Boi del Llobregat, Castelldefels i Sabadell. La companyia Atlas Jet s’ha compromès amb els passatgers ha traslladar-los a Istanbul aquesta tarda amb un vol que ha de sortir 17,30 hores.