Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Mercedes Benz anuncia que tancarà la planta de Barcelona, amb 400 treballadors

La Direcció de Mercedes Benz ha anunciat que tancarà la planta que té a Barcelona, que dóna feina a unes 400 persones, amb l’objectiu de traslladar la producció fora de Barcelona i externalitzar les produccions a tres proveïdors diferents. La planta de Barcelona fabrica components per a la planta de Vitoria, que és on es fa una furgoneta i un monovolum. L’anunci ha agafat per sorpresa els treballadors i els sindicats. CCOO ha recordat que el mes de juliol es va signar el conveni col·lectiu de l’empresa per quatre anys i, en conseqüència, hi ‘havia un compromís de futur que ara l’empresa ha trencat’.

Redacció
Redacció 06/10/2007

Justament no Benz, sinó que se’n va. La Direcció de Mercedes Benz ha anunciat que tancarà la planta que té a Barcelona, que dóna feina a unes 400 persones, amb l’objectiu de traslladar la producció fora de Barcelona i externalitzar les produccions a tres proveïdors diferents.

CCOO recorda que el pla industrial de la planta barcelonina està basat en un producte i un model que té vida fins al 2014 i, en conseqüència, la producció està assegurada fins a aquesta data. Per tant, CCOO considera que la decisió de l’empresa respon no a raons industrials sinó a una ‘operació d’especulació urbanística’, amb l’obtenció d’importants plusvàlues de les actuals instal·lacions de Sant Andreu.

CCOO es compromet a defensar els interessos dels 420 treballadors de la planta que Mercedes Benz té a Barcelona, alhora que demana a la multinacional que reconsideri aquesta decisió i exigeix a l’Administració una acció decidida en defensa del teixit industrial del país.