Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Mas creu que a Montilla “no li toca” anar a la desfilada del Dia de la Hispanitat “amb la que està caient”

El líder de CiU, Artur Mas, creu que al president de la Generalitat, José Montilla, ‘no li toca’ assistir a la desfilada militar del Dia de la Hispanitat a Madrid ‘amb la que està caient i tal com es preveu que serà’, en referència a possibles aldarulls antiespanyolistes i antimonàrquics. Mas, que aquest dimecres ha visitat la Fira del Llibre de Frankfurt, ha assegurat ‘no compartir’ la decisió de Montilla de participar en la desfilada com anys enrere ja ho havia fet Pasqual Maragall. Pel que fa als canvis d’organigrama en el si del seu partit, Mas ha advertit que ‘l’error d’interpretació més greu seria llegir-los en clau successòria’ i els ha justificat perquè, segons ha dit, ell necessita centrar-se en el nou projecte de refundació del catalanisme.

Redacció
Redacció 11/10/2007

Pel que fa a l’absència d’un dispositiu especial per a aquesta data a Catalunya, Mas ha recordat que ‘el responsable que no hi hagi alteracions de l’ordre públic és el Departament d’Interior, i jo el que demano és que es facin les coses bé i que es vetlli per la seguretat dels ciutadans, independentment de la data que sigui’.

Mas ha visitat aquest dimecres al matí els diversos estands que ocupa la literatura catalana a Frankfurt, un projecte amb el qual ha assegurat sentir-se ‘molt identificat’ perquè, ha recordat, es va iniciar durant el període de govern de CiU. En aquest sentit, Mas ha tret importància a la polèmica sobre l’absència d’escriptors en castellà tot recordant que, enguany, la cultura convidada és la catalana i ‘hem d’aprofitar totes les oportunitats que té Catalunya per projectar-se al món’.