Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Maria del Mar Bonet celebra els 40 anys de carrera amb ‘Terra secreta’, un homenatge als Països Catalans

Si en l’últim treball ‘Amic, amat’, Maria del Mar Bonet s’endinsava en la recerca de sons orientals amb la Cham Ensemble de Damasc, a ‘Terra Secreta’ la cantant torna a les terres catalanes i ho fa amb l’ajuda d’amics com Joan Manuel Serrat, Miquel Àngel Riera, Ovidi Montllor o Guillem d’Efak, tots ells presents en aquest nou disc que sortirà a la venda el pròxim 10 de setembre. Coincidint amb el 40è aniversari de la seva carrera musical, Bonet ha volgut celebrar-ho amb un disc emmarcat en els països catalans, que parteix d’obres de cantants i escriptors contemporanis.

Redacció
Redacció 07/09/2007

El nou treball vol ser un tribut a aquelles persones i personatges que ens són molt properes. El disc, s’obre amb ‘El país secret’, una adaptació del poema ‘The secret Land’ de Robert Graves traduït al català per la seva filla, Llúcia Graves. L’autor de ‘Jo, Claudi’, va viure i morir a Mallorca i es va deixar seduir per la manera de fer d’aquesta terra.

Jordi Guardans, Guillem d’Efak, Joan Manuel Serrat, Miquel Àngel Riera, Joan Bibiloni, Ovidi Montllor estaran molt presents en aquest nou treball, que es presentarà aquest dijous en un concert a la Sala Luz de Gas de Barcelona.

Des que la cantant va començar amb la Nova Canço l’any 1967, amb Els Setze Jutges i el Grup de Folk, la seva carrera no ha estat lineal ni s’ha dirigit a una sola direcció. Ha col·laborat amb artistes tan diversos com Al Tall, Milton Nascimiento, Quico Pi de la Serra, Rafael Subirachs, Manolo García, Loquillo, Adrià Puntí, Kepa Junkera o Amancio Prada, amb la voluntat d’experimentar noves sonoritats i buscar altres companys de viatge.