Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Maria de la Pau Janer: ‘no hauria anat a cap altre partit que no fos el PP’

L’escriptora mallorquina Maria de la Pau Janer ha assistit avui a la presentació oficial dels candidats del PP al Parlament de les Illes Balears. A l’acte, Janer ha afirmat que "el millor govern per a les Balears és el del Partit Popular de Jaume Matas", pel qui ha dit que sent "simpatia i compenetració". Posteriorment l’escriptora ha afirmat que "no hauria anat a cap altra llista que no fos la del PP de Matas".

Redacció 17/04/2007

L’afer Maria de la Pau Janer encara cueja. Després de les declaracions d’ahir, on l’escriptora afirmava que no comparteix la ideologia del PP, i que continua donant suport a Matas, avui Maria de la Pau Janer ha afirmat que el govern Matas “és el millor possible per a les Illes Balears”. Segons l’escriptora, amb Matas hi ha una relació de “simpatia i compenetració”. La simbiosi és tal que de fet Maria de la Pau Janer “no hauria anat a cap altra llista que no fos la del PP de Jaume Matas”, tota una declaració d’intencions.

Avui també han trascendit les reaccions de la la ultradreta espanyola i balear. Encapçalant la ràbia i la visceralitat verbal, com sempre, Federico Jiménez Losantos, que ha dit que la incorporació de Janer a les llistes del PP Balear és “més greu” que el cas Andratx.

Mentrestant el portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha considerat aquest dilluns com a ‘positiu’ la possibilitat que l’escriptora Maria de la Pau Janer pugui tenir ‘responsabilitats en l’àmbit de la cultura’ a les Illes Balears, després que hagi transcendit que formarà part de la llista de Jaume Matas al Parlament balear. Puig ha remarcat que el referent de Janer a Catalunya és CiU. El mateix Jaume Matas ha parlat avui també de CiU, afirmant que CiU i el PP “podien compartir un espai polític comú”.