Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Maragall sosté que Montilla “no és tan obedient” com es pensaven al PSOE, però que ho és més que ell

L’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha assegurat aquest dilluns que el president José Montilla ‘no és tan obedient’ com el PSOE pensava, tot i que remarca que ho és més que ho va ser ell. Maragall creu que, durant l’Estatut, el govern espanyol ‘hauria preferit un president més obedient’ i que ‘ara que el tenen, no és tant obedient com es pensaven’. Maragall, que aquest cap de setmana ha anunciat que li han diagnosticat un principi d’Alzheimer, també ha ironitzat sobre l’anomenat cas 3%, tot dient que ‘el famós 3% finalment ha resultat ser bastant més alt’. Malgrat la malaltia, l’expresident continua tan esmolat com de costum.

Redacció
Redacció 23/10/2007

En un article publicat al diari El Periódico titulat ‘Bona salut política‘, Maragall fa referència a la seva etapa com a president de la Generalitat, tot dient que hi va haver un ‘tensió constant’ i que entre el 2003 i el 2006 va passar tres anys ‘més tancat al despatx, a Palau, que quan estava a l’edifici de davant’, a l’Ajuntament de Barcelona, com a alcalde.

Maragall també es refereix a ‘la batalla contra les pràctiques habituals de finançament dels partits’, tot afegint que ‘el famós 3% finalment ha resultat ser bastant més alt’, i a la ‘batalla de l’Estatut’ amb ‘els partits, i el país, poc acostumats a governs de coalició, amb un govern de Madrid primer popular, i després socialista, però que somiava amb un pacte amb els nacionalistes’. A més, afegeix que el govern espanyol va veure ‘des del primer moment que l’Estatut de Catalunya posava en joc la seva pròpia estabilitat i que hauria preferit un president més obedient’. En aquest sentit, ha afegit que ‘ara que el tenen no és tan obedient com es pensaven’.

L’expresident de la Generalitat assegura que va marxar ‘feliç i tranquil’ i ha dit esperar que ‘ningú modifiqui l’Estatut que el poble ha refrendat’, en referència al pas del text català pel Tribunal Constitucional (TC).

En l’article, Maragall també fa referència als seus projectes de futur, entre els quals hi ha ‘posar a aquest país al nivell d’Amèrica en matèria d’excel·lència mèdica i hospitalària’. ‘Té tot el sentit del món que treballem per la investigació mèdica’, ha assegurat. Maragall dóna diversos consells per mantenir la salut i afegeix que ‘un altre bon consell és no perdre mai l’interès ni pel sexe oposat o preferit ni per la possibilitat de canviar els partits polítics per fer-los més oberts, més nets i finançats amb transparència, amb eleccions primàries i diversos candidats a la presidència, com està passant als EUA’.

L’expresident afegeix que ‘per això’ li agrada el Partit Demòcrata, que ‘ara ha fet el seu llançament definitiu’, i recorda que el 1998 va registrar el Partit Català d’Europa davant de notari. ‘Veurem què dóna de si aquella idea’, conclou.