Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

Maragall s’acomiada de la presidència del PSC amb càrregues de profunditat al partit

|

- Publicitat -

A l’article, Maragall anuncia que fa efectiva la renúncia, tal com anunciàvem fa uns dies, i assegura que marxa amb els objectius complerts, almenys “els més significatius”. També aposta per la recuperació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Publicitat

Grup propi a Madrid

En aquesta Carta a los amigos Maragall recorda que ja fa temps que va demanar que el PSC tingués grup parlamentari propi a Madrid i ha dit que espera que l’acabi tenint, perquè si no “es produirà un cert sentiment de decepció”, perquè “ja fa massa temps que es va suprimir amb l’excusa del cop d’estat de Tejero”. L’expresident celebra que el president de la Generalitat, José Montilla, “no es desdiu de la pretensió històrica d’avançar cap a un senat federal” i espera que els tres partits que formen el Govern “coordinaran les seves forces amb l’objectiu d’aconseguir un senat de les autonomies”. Per a Maragall, “aquestes coses s’han de proposar, encara que triguin molt o poc a arribar”.

L’Estatut el tocaran “poc”

L’expresident de la Generalitat ha fet un pronòstic sobre el pas de l’Estatut pel Tribunal Constitucional (TC). Maragall sosté que “el tocaran, però poc” i espera que “en cap part substancial”. Si no fos així, Maragall ha apostat per “tornar a la vella idea de la reforma de l’article 2 de la Constitució”.

Partit Demòcrata Europeu

Maragall acaba el seu article parlant d’Europa, “la nostra nova gran pàtria”, i assegura que acompanyarà “personalment, i no en solitari”, l’intent italià de crear el Partit Demòcrata Europeu (PDE). “Són molts els ciutadans que em diuen que estan d’acord en aquest camí”, assegura. De fet, recorda que “els socialistes europeus, i Prodi, Rutelli i Bayrou estan intentant posar-se d’acord”, i que també participa en el projecte Josu Jon Imaz i hi dóna suport el lehendakari Juan José Ibarretxe. L’expresident reconeix les “dificultats” que hi haurà, però demana “posar mans a l’obra”.

Publicitat

Més notícies

Opinió