Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Manifest a favor del programari lliure i els formats oberts als municipis

|

- Publicitat -

Fruit de la discussió i treball entorn d’iniciatives com orglliure, i davant la necessitat expressada pels diferents participants d’avançar a favor de la implantació del programari lliure a les diferents administracions, s’ha fet públic un manifest a favor del programari lliure i formats oberts als municipis. En el manifest es detallen els requisits informàtics actuals a nivell local i es defensa el programari lliure i l’adopció dels formats oberts com a opció més respectuosa amb els ciutadans.

Publicitat

Amb tot això, es demana als candidats a les institucions municipals que assumeixin públicament una posició al respecte, i s’anima igualment a tothom que coincideixi amb allò que s’hi exposa a adherir-s’hi.

El manifest emfatitza els beneficis del programari lliure i destaca que si els ajuntaments es decantessin pel programari lliure trobarien alternatives a molt del programari que utilitzen, sense haver de destinar astronòmiques partides pressupostàries a comprar llicències. També demana el programari lliure en l’educació, ja que permetria que els alumnes evitin costejar-se costoses llicències que sovint no poden arribar a pagar-se.

Per tot això, demanen que s’utilitzi el programari lliure en l’Administració així com en l’educació, i demanen que es promocionin aquestes pràctiques i que es promogui l’ús de formats oberts entre els teixit econòmic i social català.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió