Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

L’OCDE s’ofereix per ajudar a Andorra en la seva reforma fiscal

El cap de govern d’Andorra, Albert Pintat, s’ha entrevistat aquest dimarts al matí amb el secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría, que ha ofert la seva col·laboració per tirar endavant les reformes fiscals i econòmiques que Andorra ha posat en marxa. Gurría ha qualificat de molt positives aquestes reformes legals i considera que el Principat ‘està en la bona direcció’.

Redacció 18/10/2007

Andorra ja porta mesos movent fils per tal de fer un gir, poc a poc, en la seva política econòmica i també per a millorar les relacions amb la Unió Europea. De fet, directe!cat us va explicar ara fa un mes que la ministra d’Afers Exteriors d’Andorra, Meritxell Mateu, durant la seva participació a l’obertura del 62è període ordinari de sessions de l’Assemblea General de l’ONU, es va reunir amb el secretari d’Estat d’Afers Estrangers de Noruega, Raymond Johansen, i amb la ministra d’Afers Estrangers d’Islàndia, Ingibjorg Solrun per parlar d’una futura entrada a l’Espai Econòmic Europeu.

També la ministra andorrana va participar a París en una reunió tècnica amb membres del ministeri francès d’Afers Exteriors per tractar sobre la integració d’Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CCTP).

El cap de govern d’Andorra, Albert Pintat, s’ha entrevistat aquest dimarts al matí amb el secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Ángel Gurría, que ha ofert la seva col·laboració per tirar endavant les reformes fiscals i econòmiques que Andorra ha posat en marxa. Gurría ha qualificat de molt positives aquestes reformes legals i considera que el Principat ‘està en la bona direcció’. L’OCDE ajudarà al país en el procés d’obertura econòmica per tal que esdevingui un centre homologat de baixa tributació. L’Oficina del Portaveu ha informat que es tracta de la primera vegada que un cap de govern d’Andorra manté una reunió de treball a l’OCDE.

Recordem que…

Andorra està ara mateix a la tercera posició en el rànquing de paradisos fiscals. La tercera, però, per la cua. Així ho indica l’últim informe de la mateixa OCDE. Ara ja només queden dos Estats per sota d’Andorra, Mònaco i Liechtenstein. Aquí directe!cat us ho va explicar més detalladament.