Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Lleida serà protagonista del Primer Canal de la televisió russa

Una delegació de tres periodistes russos acompanyats de la directora del Centre de Promoció de Turisme de Catalunya a Moscou, Tatiana Mikhaleva, es desplaçarà a la ciutat de Lleida el pròxim cap de setmana (del 8 al 10 de setembre) per cobrir en directe la festa de la verema de Raïmat i conèixer els atractius culturals i gastronòmics de la ciutat de Lleida. El grup, format per periodistes del Primer Canal de la televisió russa, visitarà Catalunya del 4 al 10 de setembre per filmar dos reportatges per als programes ‘El Viatge del Naturalista’ i ‘Cultura’.

Redacció
Redacció 07/09/2007

L’estada ha estat organitzada i coordinada pels serveis de promoció i informació de Turisme de Lleida – Ajuntament de Lleida i inclou visites guiades als principals monuments com la Seu Vella, el recent inaugurat Centre d’Interpretació de l’Ordre del Temple de Gardeny, i un seguiment de la Festa de la Verema de Raïmat amb la participació en el concurs de xafar raïm per part dels periodistes.

Es tracta de la cinquena vegada que el Centre de Promoció de Turisme de Catalunya a Moscou inclou a la ciutat de Lleida com a destinació del Press Trip que organitza cada any per Catalunya.

Cal recordar que aquest any, una delegació de cuiners i corresponsals de revistes gastronòmiques russes van visitar l’Aplec del Caragol hi ha participat en dues ocasions a la festa de la verema i l’any 2003 van cobrir en directe la festa de Moros i Cristians.

Descobrir les festes, les tradicions i la gastronomia lleidatana així com el seu ric patrimoni és un dels objectius d’aquests viatges de premsa especialitzada. El grup ha mostrat interès en conèixer la gastronomia de la cuina, especialment els caragols i la fruita de Lleida.