Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Euro: i puja i segueix pujant

L’euro ha superat per primera vegada la cota psicològica dels 1,40 dòlars gràcies a la retallada dels tipus d’interès als Estats Units. El nou rècord de l’euro podria obligar al Banc Central Europeu (BCE) a no pujar els tipus d’interès de la moneda única, indiquen els analistes. La nota negativa és que la turbulència del mercat en l’últimes setmanes ha obligat als bancs centrals a oblidar-se de les amenaces inflacionistes, segons un banc holandès.

Redacció
Redacció 20/09/2007

La moneda única pujava en el mercat de divises de Frankfurt i es cotitzava a 1,4032 dòlars, enfront de 1,3959 dòlars d’ahir a la tarda. El nou rècord de l’euro podria obligar al Banc Central Europeu (BCE) a no pujar els tipus d’interès de la moneda única, indiquen els analistes.

La decisió de la Reserva Federal del passat dimarts de reduir en 50 punts bàsics el tipus d’interès del dòlar fins al 4,75 per cent va ser qualificada de “agressiva” per diversos analistes consultats. ‘El BCE no pot pujar els tipus si la Reserva Federal
(FED) emprèn una baixa en sentit contrari sense que es produeixin efectes perniciosos en l’economia europea’, va dir Virgina Romero, d’Estalvi Corporació. Altres analistes van opinar que la Reserva Federal podria baixar d’aquí a final d’any altre mig punt el tipus d’interès.

Un informe del banc holandès ABN-Amro va indicar que la turbulència del mercat en l’últimes setmanes ha obligat als bancs centrals a oblidar-se de les amenaces inflacionistes. ‘La reducció del tipus d’interès per part de la  ha estat l’últim símbol del canvi d’èmfasi’, va opinar el banc holandès. El Banc Central europeu es reuneix el pròxim quatre d’octubre per a estudiar la situació dels tipus d’interès i la Reserva Federal d’EUA el pròxim 30 d’octubre.