Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

L’Espanyol demana jugar la UEFA la temporada vinent com a subcampió amb invitació

L’Espanyol està fent els tràmits necessaris per demanar a la UEFA una invitació per participar la temporada vinent a la copa de la UEFA, quant a invitació al subcampió. No hi ha cap precedent, però el club al·legarà l’exemplar trajectòria del club a la competició, així com el fet que el club campió, el Sevilla, possiblement acabarà jugant la Champions.

Redacció 21/05/2007

Malgrat perdre la final de la UEFA, l’Espanyol espera tornar a participar a la competició a través d’una invitació de l’organisme esportiu europeu.

El club blanc-i-blau argumentarà que van tenir una trajectòria impecable a la competició aquesta temporada, que es va plantar a la final de Glasgow sense perdre cap partit: 11 victòries i 4 empats. També al·legarien que l’equip barceloní ha registrat les millors estadístiques de la competició, amb 34 gols a favor i 11 en contra.

A més el campió del torneig, el Sevilla, sembla que acabarà participant a la lliga de Campions, de manera que no participarà a la UEFA com a campió. La sol·licitud s’ha de presentar davant el president de la UEFA, el francès Michel Platini, i cal que ho demani formalment la Federació Espanyola, que ja s’ha compromès a fer-ho.

No hi ha precedents a la UEFA, però si a la Champions

Malgrat no haver-hi precedents a la UEFA, a la Champions sí que n’hi ha: el Liverpool va defensar el títol a través d’una invitació, ja que per classificació a la lliga anglesa no li corresponia jugar la competició.