Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Les JERC criden el jovent català a manifestar-se aquest dilluns “contra el caos de Renfe”

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han fet una crida als joves catalans a participar en la concentració convocada per aquest dilluns a partir de les set de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona ‘contra el caos al servei de rodalies de Renfe’. Segons els joves independentistes, ‘la incompetència espanyola està arribant als nivells més esperpèntics que s’havien vist mai’ i consideren que la situació actual, ‘fruit de la manca d’inversió i la mala gestió’ de les obres del TGV, ‘demostren que s’incrementa el tractament de Catalunya com una colònia per part d’Espanya’. Els joves independentistes demanen al president de la Generalitat ‘més fermesa’ davant ‘la inoperància del govern espanyol’.

Redacció
Redacció 29/10/2007

Segons el portaveu nacional de les JERC i diputat al Parlament, Pere Aragonès, ‘el govern espanyol ha dimitit de facto amb les seves responsabilitats vers els catalans’, i considera que ‘el caos a rodalies és la gota que fa vessar el vas, després de la retallada de l’estatut, l’enganyifa del finançament, l’aturada del retorn dels papers de Salamanca i la comèdia del Tribunal Constitucional’. Pels joves independentistes, ‘fins i tot els trens ens diuen, amb els retards i l’ensorrament d’andanes, que el model autonomista ha tocat fons’, i fan una crida als joves catalans a participar de les mobilitzacions que s’han convocat ‘com un dels col·lectius més afectats per la mala gestió espanyola del transport públic a Catalunya’.

Finalment, les JERC han demanat que la Generalitat assumeixi els serveis de rodalies, regionals i alta velocitat ferroviària, ‘un cop el govern espanyola hagi arreglat el desastre que ha provocat’. Això passa, segons les JERC, per ‘no acceptar el traspàs de rodalies sense un fons econòmic que permeti fer les inversions per posar la xarxa al dia’.