Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

L’emprenyada de Paquito

El president de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de Cataluña (Fecac), el molt mític Francisco García Prieto (àlies Paquito), es va emprenyar dimarts com una mona en fer-se públiques […]

Redacció 26/04/2007

El president de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de Cataluña (Fecac), el molt mític Francisco García Prieto (àlies Paquito), es va emprenyar dimarts com una mona en fer-se públiques les dades relatives a les subvencions que rebrà per organitzar la Feria de Abril.

La novetat més contundent és la retallada que ha patit pel Departament de Cultura, que ha passat d’atorgar 75.000 euros l’any passat a 49.300 enguany. Si tenim en compte que l’any 2005 va rebre 130.000 euros del Govern, s’entén que el líder folklorista estigui rabiós. Segons ha pogut saber aquest confidencial, en Paquito porta uns quants dies dient improperis per la seu de la Fecac, i ha arribat a dir la clàssica frase “van a por nosotros”. Fins i tot els seus amiguets socialistes de l’Ajuntament de Barcelona li han retallat els ajuts, i en dos anys ha passat de 165.000 euros a 75.000 enguany. L’únic que aguanta el tipus és Celestino Corbacho: la Diputació continua “inasequible al desaliento” i tornarà a untar la Fecac amb 90.000 euros, com cada any. Olé! Ja anunciem que, en els propers dies, informarem sobre alguns altres detalls relatius a la Fecac, com ara l’operació que porten entre mans amb Fedelatina, la federació d’associacions llatines a Catalunya controlades ideològicament per Josep Maria Sala, àlies Filesa.