Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’efecte ‘Jueves’

Els espanyols sembla que no n’aprendran mai. Si de la mateixa manera que ha passat en altres ocasions, la federació espanyola de futbol hagués autoritzat el partit amistòs entre Catalunya […]

Redacció
Redacció 07/09/2007

Els espanyols sembla que no n’aprendran mai.

Si de la mateixa manera que ha passat en altres ocasions, la federació espanyola de futbol hagués autoritzat el partit amistòs entre Catalunya i els Estats Units, segurament no hagués passat res. Bé, res d’especial. A l’estadi potser s’hagués superat la mitja entrada, el partit hagués tingut una quota de share televisiu, que tot i no ser dolenta, tampoc hagués estat excel.lent… i haguessin sortit les típiques declaracions i proclames que solen sorgir al voltant d’aquest acte de reafirmament nacional. I res més. I pel Nadal, haguéssim fet un altre partidet, i més del mateix… Com si no portessim prou partits de costellada per saber tot això.

Però no! Els espanyols són així de xulos, i han decidit prohibir el partit… i au, ara han obert la capsa dels trons. La Plataforma ProSeleccions ja ha iniciat una campanya d’enviament de correus a la RFEF, que de moment sembla que està funcionant bastant bé. La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) no s’ha quedat callada, i ha tret tota la caballeria judicial. Des de la Federació Catalana de Futbol (FCF), fins i tot en Roche -proper als postulats socialistes- ha emès declaracions més aviat tirant a dures sobre aquest afer. Convergència Democràtica i Esquerra Republicana també s’han sumat a les declaracions de manera unànime… i finalment la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria d’Esports ja ha anunciat que pensa recolzar aquest partit, amb o sense el suport de la federació espanyola. I això només en 48 hores. Demà potser encara tenim més sorpreses.

Doncs al final, aquest Catalunya – Estats Units, que no hagués trascindit pas més que en altres ocasions, acabarà sent la cosa que unirà els catalanistes de tots els colors. Perquè si el que els espanyols volien era silenciar l’esport català, sembla que de moment només han aconseguit l’efecte contrari… com quan van prohibir ‘El Jueves’.