Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’Audiència Nacional cita un fotògraf gironí que es nega a lliurar les seves imatges de les cremes de fotos reials

Tot val per a la caça i captura. El que es podria anomenar ‘règim espanyol’ a través de l’Audiència Nacional ha citat divendres a declarar el fotògraf gironí Jordi Ribot davant del jutge Grande Marlaska en qualitat de testimoni. De totes maneres el fotograf s’ha mostrat contrari a cedir cap foto. D’altra banda, el segon imputat per la crema de fotos del Rei a la Plaça del Vi de Girona és un jove gironí de tan sols 19 anys, Enric Stern, estudiant de Física a la Universitat de Barcelona, que des de l’Audiencia Nacional, pel fet de cremar una foto s’ha convertit ja en un perillós delinqüent.

Redacció
Redacció 27/09/2007

L’Audiència Nacional ha citat divendres a declarar el fotògraf gironí Jordi Ribot davant del jutge Grande Marlaska, al Jutjat d’Instrucció número 3, que porta les diligències per la crema de fotos reials, en qualitat de testimoni però aconsellant ‘d’anar-hi acompanyat d’advocat per la possibilitat d’obrir diligències contra ell’, segons ha informat l’entitat Alerta Solidària. El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha difós una nota denunciant aquests fets i solidaritzant-se amb el fotògraf gironí, i a l’igual que el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

El segon imputat vinculat amb Maulets

El segon imputat per la crema de fotos del Rei a la Plaça del Vi de Girona és un jove gironí de 19 anys, Enric Stern, estudiant de Física a la Universitat de Barcelona. Stern és militant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i està vinculat a Maulets. L’Audiència Nacional l’ha citat com a imputat per un delicte d’injúries a la corona aquest divendres a les deu del matí al jutjat número 3. Stern ha estat identificat com al jove que va cremar una estructura amb tres fotos del rei Joan carles I, i un altra on hi sortia el monarca acompanyat de la reina Sofia, el passat dijous duia 13 a la Plaça del Vi de Girona. Stern i el jove banyolí Jaume Roure van impregnar un pal i van calar foc a les fotografies com a protesta per la visita del Rei a Girona.

Manifestació estudiantil

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, organització estudiantil majoritària a la Universitat de Barcelona, fa pública la següent convocatòria:

‘Concentració de suport a l’Enric per la seva citació el mateix dia a l’Audiència Nacional relacionada amb la crema de les fotografies dels Reis. L’acte està convocat a les 11h del migdia a la Facultat de Física de la UB (Diagonal). Recordem que l’encausat és estudiant d’aquesta Facultat i és membre de la organització estudiantil SEPC.

L’acte està convocat conjuntament amb l’organització Alerta Solidària. Finalment, durant la concentració, un portaveu d’Alerta Solidària i un del SEPC faran també una nova roda de premsa precisant l’estat de la qüestió i les posicions que es mantenen des de les diferents organitzacions davant aquest nou cas de repressió.
Tot el nostre suport a l’Enric i a la resta d’encausats en aquest cas. Defensem la llibertat d’expressió. Continuem rebutjant la monarquia espanyola.’