Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Laporta presenta divendres el partit ‘Democràcia Catalana’

L’encara president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ultima aquests dies el seu pas a la política i, si no hi ha cap contratemps de darrera hora, té previst anunciar aquest divendres que concorrerà a les eleccions de la tardor. Segons ha pogut saber directe!cat de l’ACN i fonts pròximes al president blaugrana sortint, Laporta ha fundat el partit ‘Democràcia Catalana’, marca amb què vol concórrer a les eleccions, i es manté la possibilitat d’articular una entesa amb l’associació Reagrupament de Joan Carretero. Segons les mateixes fonts, el nou partit quedarà registrat oficialment aquesta setmana. D’aquesta manera, Laporta confirmaria el seu pas a la política sense ser president del Barça, com havia compromès.

Redacció
Redacció 29/06/2010

Si bé el partit ‘Democràcia Catalana’ encara no figura al registre de partits del Ministeri d’Interior, les fonts consultades per l’ACN han afirmat que els tràmits per registrar-lo oficialment estan ja en marxa i quedaran enllestits aquesta mateixa setmana. Laporta ultima els detalls del seu salt a la política just la setmana en què cedirà el relleu a la Presidència del Barça al seu successor, Sandro Rosell, que assumirà el càrrec dijous.

De confirmar-se, l’anunci de Laporta es produirà la mateixa setmana que el Tribunal Constitucional (TC) ha sentenciat l’Estatut. Laporta, que els darrers mesos no ha amagat els seus anhels sobiranistes, ha considerat ‘inacceptable’ una sentència que ‘retalla els drets i llibertats’ i és un ‘atemptat a la dignitat’ dels catalans.

El president blaugrana ha mantingut l’últim any la incògnita sobre el seu salt a la política i si, en cas de fer-lo, seria de la mà de Reagrupament. Les fonts consultades afirmen que el partit de Laporta té plena sintonia amb l’associació que lidera Joan Carretero.

Caldrà veure, però, com s’articula la col·laboració entre Laporta i Carretero. L’exconseller ja va deixar clar que si Laporta no es presenta amb Reagrupament, Reagrupament donarà suport al partit de Laporta, de manera que tot apunta a una candidatura conjunta.

Conflueixen els calendaris de Laporta i Carretero

Anunciant el seu salt a la política aquesta setmana, els calendaris de Laporta i de Reagrupament conflueixen. L’associació de Joan Carretero ha convocat la seva tercera assemblea nacional pel dissabte 10 de juliol, la mateixa data de la manifestació unitària de rebuig a la sentència de l’Estatut convocada per Òmnium.

En la segona assemblea de Reagrupament del març, ja hi va participar Joan Laporta, que després de reivindicar la necessitat d’una candidatura independentista transversal, va donar per fet que si feia el pas a la política, el faria amb Reagrupament.

En la seva tercera assemblea, Reagrupament ha d’aprovar les llistes amb què vol concórrer a les eleccions. Reagrupament vol poder nomenar Laporta primer candidat per Barcelona, de manera que Carretero encapçalaria la llista de Girona.