Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

L’ACN intercanviarà continguts informatius amb disset agències mediterrànies

|

- Publicitat -

Amb aquest acord, l’ACN compartirà projectes i esforços amb aquest grup d’agències per millorar i agilitzar els circuits d’informació entre els països de la regió mediterrània i el Golf, com a premissa necessària per al coneixement i el respecte mutu entre els països.

Publicitat

L’ACN exportarà als altres països les notícies més rellevants que succeeixen arreu de Catalunya, recollides a través de la seva extensa xarxa de corresponsals, i oferirà als mitjans associats informació actualitzada dels fets informatius més destacats dels països de la regió mediterrània.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat que aquest acord ha de permetre complir un doble objectiu. D’una banda, ‘fer més gran l’ACN’, tot recordant que una part de la seva funció és difondre a nivell internacional la realitat catalana vista i plantejada des de Catalunya, i de l’altra, compartir amb altres mitjans de la mediterrània ‘el nostre procediment de treball i l’aplicació de les noves tecnologies’.

La producció d’informació

Actualment des de la xarxa d’ANSAmed s’estan elaborant uns butlletins que contenen entre unes cent i cent-cinquanta notícies diàries, que pròximament arribaran a les dues-centes. Totes elles són distribuïdes als mitjans de comunicació de la mediterrània i segons paraules del conseller, ‘contribuiran a l’enfortiment de la creació d’una identitat de tota la regió mediterrània’.

Tot citant les paraules de representants de l’ANSAmed, el conseller ha afirmat que l’aportació de l’ACN no només se centrarà en la distribució de les seves notícies, sinó que serà especialment rellevant pel que fa a la seva forma de treball i tecnologia. En aquest sentit, ha apuntat que l’ACN és ‘la més moderna de les agències que hi participen’, atès que ha estat concebuda recentment. El seu mecanisme de treball i l’aprofitament de les noves tecnologies ‘és d’un nivell de prestacions superiors a l’habitual’, que farà que la xarxa ‘es pugui beneficiar de l’experiència catalana’, ha afegit.

Recordem que l’ACN és una de les primeres agències de notícies digitals creades a Europa, que opera des de l’any 1999. És pionera en l’ús de les tecnologies de la informació, el teletreball i l’organització descentralitzada aplicats a un entorn periodístic virtual. L’empresa de l’ACN i del portal www.acn.cat és Intracatalònia SA, una societat de capital públic de la Generalitat amb una participació minoritària de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió de Catalunya (CCRTV), d’un 30% de les accions.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió