Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La Vanguardia, en català?

La periodista de 8tv Ruth Núñez ha arrancat a Jordi Juan, el subdirector de La Vanguardia, una noticia que fa 126 anys que s’espera. El diari més llegit “en Cataluña” […]

Redacció
Redacció 02/10/2007

La periodista de 8tv Ruth Núñez ha arrancat a Jordi Juan, el subdirector de La Vanguardia, una noticia que fa 126 anys que s’espera. El diari més llegit “en Cataluña” estudia implantar una edició en català. Juan ho ha comentat a l’entrevista que se li ha fet en motiu de la inauguració de la nova rotativa i que ha emès en directe el programa “amics, coneguts i saludats” del mateix grup Godó.

Celebrem doncs, que La Vanguardia estudiï poder parlar-nos de la nostra “comunidad autónoma” en català, i serà enriquidor que els constants atacs al país siguin en la nostra pròpia llengua. En aquests aspecte van enrederits respecte al seu principal rival, El Periódico, que ja fa deu anys va presentar la seva edició en montillesc, amb aquella pròdiga traducció automàtica que ens apunyali la llengua a cada número.

Si La Vanguardia acaba acceptant de fer una edició en català podrem gaudir, al·leluia, d’unes brillants cròniques de braus i les nogensmenys emocionants narracions de les gestes de la selecció espanyola, la nuestra.

Mentre s’espera l’edició en català, La Vanguardia presenta avui la seva nova edició, que destaca per un format més petit i per la major presència de color, que passarà a ocupar un 70% del rotatiu. El canvi de disseny, però, no anirà acompanyat d’un replantejament ideològic. Tal com diu l’anunci fet per l’ocasió, ‘La Vanguardia no canvia’.