Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La Sagrada Família denunciarà al Ministeri si acaba aprovant el traçat del TGV al costat del temple

|

- Publicitat -

El president delegat d’aquesta junta, l’expresident del Parlament Joan Rigol, ha indicat que la junta constructora ha presentat al·legacions al Ministeri de Foment i a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), l’ens públic titular de la xarxa ferroviària i responsable de les obres del TGV.

Publicitat

“Si el traçat es manté, recorrerem a les instàncies judicials, a l’audiència”, ha dit Rigol, qui s’ha mostrat “confiat” que finalment no calgui la via judicial per l'”esperit de diàleg” de la junta constructora.

La Sagrada Família rep anualment més de 2 milions de visites, i és el monument més visitat de Catalunya.

Signatures contra el traçat

La pàgina web www.sossagradafamilia.org, que va posar-se en marxa ahir, vol recollir suports de ciutadans de tot el món en contra del projecte que el traçat del TAV passi pel carrer Mallorca, al costat de la Sagrada Família.

“La decisió que el traçat del TAV passi al costat del monument és un error colossal i no té sentit després de l’enfonsament del túnel del Carmel”, ha explicat Cristina Ortuño, una de les promotores de la web.

La pàgina web inclou diversa informació sobre el traçat del tren d’alta velocitat, i a més, ofereix la possibilitat als internautes d’enviar una carta web en protesta pel traçat del TAV a diferents administracions. Aquestes són el Ministeri de Foment, el de Cultura, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, i també la Unesco i el Vaticà.

Ortuño ha explicat que un dels objectius de la pàgina web és tenir el màxim de difusió possible a escala internacional, i per aquesta raó, el contingut de la web ha estat traduït a nou idiomes: català, castellà, anglès, francès, xinès, japonès, portuguès, alemany i neerlandès.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió